Jdi na obsah Jdi na menu

Rodinné konstelace

 

Mé duchovní poznání s konstelacemi

Řešení rodinné karmy. Karmické zatížení, které nám blokuje posun v životě. Stále se nám opakují podobné životní scénáře. Generace rodiny zažívají podobné životní osudy. Úmrtí dětí, potraty, sebevraždy, vraždy, vězení, nevěry, rozvody, špatné rodinné vztahy, stále vás opouští partner a prožíváte stejné situace dokola a mnoho dalšího, tak právě to je důvod se zúčastnit rodinných konstelacích. Nemáte vyřešenou minulost s bývalými partnery nebo jste se nestihli rozloučit či smířit s odchodem blízké osoby, vše se dá energeticky pročistit právě rodinnou konstelací.

Sama jsem si rodinnou konstelaci zažila na vlastní kůži. Nádherný nezapomenutelný zážitek. Můžete se pouze zúčastnit konstelací a můžete být vybráni do konstelací druhých nebo vytváříte svou vlastní konstelaci, kde se na vše díváte jako divák a koulíte očka. Neboť si vybíráte lidi, aby hráli členy vaší rodiny a duše se tam napojí na člověka a lidé jednají skutečně tak, jak lidé, které znáte, ale bez masky a přetvářky, což je někdy šokující a bolestné, ale podíváte se pravdě do očí a tyto problémy můžete pročistit na vyšších úrovních. Žádná role, kterou v konstelacích hrajete, není náhodná. Vždy máte něco pochopit nebo nemáte něco v sobě zpracované, co právě tato role splňuje. Je to velice silný emotivní zážitek, kdy lidé pláčou. Cítí bolest, zklamání a pocity druhých, jak je v rodině berou. 

Ony podle mě rodinné konstelace mají Vyšší smysl a hloubku. Je to práce na Vyšší úrovni, kdy se pracuje přímo s duší bez masky, kterou člověk hraje v životě. Až tam člověk pochopí určité souvislosti a může otevřít své zaslepené oči. Je velice důležitý postoj člověka, který konstelace vede. Nezaujatě, nepouštět tam své ego, přirozeně, přátelsky a hlavně srdečně, aby mohl danou konstelaci zcela procítit a správným směrem nasměrovat. Atmosféra je plná pochopení a vzájemné tolerance i když se řeší někdy velice smutné rodinné záležitosti, ale vše je spojenou s láskou a přijetím, kdy je velice důležité dosáhnout spokojenosti člověka, kterého se konstelace týká. I když se věnuji své duchovní cestě, rodinné konstelace mi ukázaly jiný duchovní směr a hluboké poznání. Vždy, když se podíváme na utrpení našich předků a celé rodiny, něco nám říká zastav se a zamysli se, jak chceš žít sám, protože naši životní proměnou a touhou po změně a pročištěním bloků se posuneme blíže ke své duši, nalezneme hlubší význam našeho bytí a také pomůžeme dobré věci, že naše děti a jejich děti nemusí nést břemeno rodu, neboť svými konstelacemi a všemi rolemi, kterých se zúčastníme, pomáháme celé naši generaci a hlavně sami sobě. Pro někoho je očistná doba šok, někdo ji snáší lépe, ale vždy se něco v nás pohne, co nás posune blíže k našemu vlastnímu nitru, ke svému Vyššímu Já. Když uvážím působení konstelace na lidi, najednou v těchto situacích jednají spontánně a intuitivně a hlavní, co tam člověk vidí, že hledají to pozitivní řešení a lásku, která vše v konečném působení pomůže a očistí jejich duši od určitých nánosů bolesti. 

Vím, že rodinné konstelace byl můj další krok v duchovním vývoji. Velice mě to obohatilo, a proto jsou nyní konstelace součástí mého života. Vždy to má svůj důvod na podvědomé úrovni, i když zatím netušíme jaký a celý život je co pročišťovat.

Uvědomila jsem si díky konstelacím další schopnost napojování na konstelace, kterých se nezúčastňuji. Kdy energeticky vnímám celou atmosféru konstelace a vnitřně mě to nutí ji čistit a zapojit se i mimo děj, kde nehraji žádnou roli. Samovolně se napojím a prociťuji. 

Důležité je, se naučit odmítnout roli v konstelacích a pouze přihlížet, protože mnoho rolí hrát je velice vyčerpávající a těžké na zpracování. Mezi konstelacemi by měla být dodržena očistná doba 21. dní. Je velice důležité, aby jste ve své konstelaci při předávání energie a ukončení své konstelace byli spokojení. Pokud nejste spokojeni, je něco špatně. Dále na co bych ráda upozornila je správně vyskočit z rolí, které hrajete, abyste neuvízli v rolích a v časech. 

Individuální konstelace byla pro mne velice poučná zkušenost. Zcela jiný zážitek.

Popis některých rolí:

Zahrát si dítě v prenatálním vývoji, které má své pocity, miminko či malé dítě, má něco do sebe. Najednou vnímáte své základní potřeby, se kterým vstupujeme na svět. Nic více pro Vás není důležité.

Zahrát si po boku hojnosti byl nádherný pocit, kdy vnímáte, že máte vše, po čem toužíte. Vždyť hojnost je to nejhezčí,co můžeme mít a zaslouží si ji každý. Hodně lidí se bojí přijmout hojnost do svého života, že je to něco, co by bylo proti jeho přesvědčení. Tvrzení bez práce? Proč bez práce. S prací, kterou děláme rádi, kde dáváme své srdce. Ne jen z povinnosti, že pracujeme, to nás nenaplní a taky vyčerpává.

Zahrát si projevy lásky je nádherné uvědomění, kdy máte potřebu vykřičet do světa, jak moc ji lidé potřebují, jak máte jeden druhému dávat lásku a projevovat ji jakoukoliv formou, aby ten druhý to z Vás cítil. Nebát se projevit, protože láska je to nejsilnější kouzlo. Láska nám dává chuť do života. Jsme s ní silnější a máme také více odhodlání jít do všeho, co nám život přinese. Pozor, aby láska byla bezpodmínečná. Podmínky do lásky nepatří. Něco za něco? Tohle není láska, jen lpění na druhém.

Zahrát si užívání života, úžasná role. Kdo z Vás si skutečně život užívá? Kdo z Vás se neutápí v minulosti a v tom, co chce a nemá to. Kdo žije teď a tady a vychutnává si zdraví, rodinu, sluníčko, pouhé bytí. Život nejsou jen povinnosti, ale také být stále i tím vnitřním dítětem, které má rádo život, které se nedívá, co bude zítra, ale vychutnává si to, co je dnes. Nebát si daný okamžik užít. Život je od toho, aby se žil a ne jen přežíval. Tak dlouho budeme říkat, že to není vhodné, tak se chovat, až uteče tolik let, že pak už si řeknete a teď už jsem na to stará a tehdy jsem to neviděla. Nikdy nejsme na nic dost staří. Vždy je čas znovu začít a užívat v každém věku život. Kochat se dary Země. Být vděčný za daný život, že jsme nedílnou součástí celého celku. Že nás zde na Zemi bylo potřeba z nějakého důvodu, že nejsme navíc. Užívat v hojnosti a s projevy lásky. Nádhera. 

dsc00051.jpg