Jdi na obsah Jdi na menu

Pozitivní myšlení a afirmace

 

strom_zivota.jpg

Pozitivní myšlení je základ pro šťastný a spokojený život. Každý v životě má těžké období, kdy ztrácí víru i naději a v ten okamžik by každý měl najít v sobě sílu pracovat sám na sobě, protože pokud chce v životě učinit pozitivní změnu, musí začít u sebe se změnami.

Změňte svůj životní postoj a své chování a uvidíte, jakým zázrakem se určité situace vyřeší a lidé s vámi budou jinak jednat.

Důležité je v životě odpuštění. Odpouštět sám sobě, protože jako lidé chybujeme, což jsou naše životní lekce, ze kterých se máme poučit, proto tady jsme. Poděkovat a jít dál a stále se nevinit z toho, co kdysi bylo. Lidé se celý život vyvíjí a mění. Další krok je odpustit druhým jejich činy, slova i myšlenky, které byly, na nás učiněny. Uvědomit si, že v daný moment jednali, jak nejlépe uměli a že zodpovědnost za jejich čin nesou oni sami, ale tím, že neodpustíte, ubližujete sami sobě. Následky se časem projeví na zdraví i v psychice. Pokud nedokážete odpouštět, nečekejte, že vám někdo odpustí.

Člověk by se měl naučit také omlouvat za činy, které způsobil a nemusíme to říkat přímo té dotyčné osobě, ale posílat tuto informaci v myšlenkách, která se dostane, kde má pomoci podvědomí.

2b21988ff4_72875074_o2.jpg

Velice důležitý krok je se v životě rozhodnout. Každý dostal právo svobodné vůle rozhodnout se, co v životě chce učinit a kam chce směrovat. Nikdo za nás život nežije a jen sami si volíme cestu, kudy se vydáme a jaké životní zkoušky či zkušenosti si projdeme či zažijeme.

Každý z nás je výjimečná osoba, všichni nalézáme smysl života a všichni toužíme po lásce a naplnění v tomto světě. Proto pokud chcete být milováni, nejprve musíte milovat sami sebe, aby se mohla láska k vám vrátit. Pokud necítíte lásku a neumíte jí dát, těžko vám ji někdo dá. 

Co vysíláte k lidem, se vám nakonec několikrát vrací. Vždy první krok musíte učinit sami na sobě.

 

Pokud chcete pozitivně působit na své podvědomí a pracovat na sobě, nejvhodnější doba je před spaním a ráno při vzbuzení, kde pracujeme v hladině Alfa. V dnešní době se lidé dokáží do změněného stavu dostat kdykoliv. Chce to pouze práci na sobě. 

 

1d2b46ace8_55771689_o2.jpg

LÉČIVÁ AFIRMACE

Jsem zdravá/ý. Mé tělo je v naprosté harmonii. Je plné lásky a vnitřní síly. Do mého těla vstupuje léčivá energie, která mi proniká do každé buňky v těle a léčí vše potřebné. Cítím se v naprostém pořádku. Jsem vděčná/ý za tento dar a děkuji za své pevné zdraví. 

FORMULKA POZITIVNÍHO MYŠLENÍ

Jsem dokonale harmonická. V nitru svého bytí nalézám klid a jistotu. Z nekonečné moudrosti podvědomí čerpám sílu získávat úspěšně vše, co potřebuji k optimálnímu životu pro sebe i pro svou rodinu. Jsem svobodná, jistá, nemám co skrývat a dosahuji úspěchu. Láska, kterou nabízím ostatním lidem, se mi vrátí v jejich vstřícnosti, v jejich ochotě pomoci a v jejich zájmu se mnou spolupracovat. Nastoupila jsem úspěšně novou cestu a vím, že moje vnitřní síla mou představu již brzy obrátí ve skutečnost. Do budoucnosti hledím s důvěrou a s klidem. Vše se v dobré obrátí. Můj vnitřní hlas mi ukáže správný směr, kterým bezpečně vykročím.

HOJNOST

Přijímám vděčně do svého života vše dobré. Všechny mé potřeby jsou naplňovány nyní a vždycky.

POZITIVNÍ NALADĚNÍ 

Den ode dne je lépe.

OTEVŘÍT SRDCE LÁSCE

Jsem plna hlubokého klidu a harmonie. Miluji svůj život i své tělo. Nevyčerpatelná síla mého podvědomí prostupuje celým mým tělem až do poslední buňky,čistí mě a je mi posilou. Z harmonie, která mě naplňuje, vyzařuje též moje láska ke všem lidem okolo mne. Cítím, jak jsou všechny duše spojeny, a jsem plnohodnotný člen tohoto společenství. Jsem plna harmonie a plna lásky, jsem zdravá a šťastná.

ZÍSKÁNÍ SEBĚDŮVĚRY

Jsem zdravá a naprosto harmonická. Naplňuje mě hluboký klid a důvěra. Mám záštitu v nekonečné síle svého podvědomí, jež určuje můj život a přináší mi štěstí a spokojenost. Na své kolegy i ostatní lidi myslím s láskou a sympatiemi: žiji a pracuji s nimi v harmonickém souladu. Děkuji stvořiteli za plnost a bohatost života, za vnitřní i vnější štěstí, jehož mohu být v životě účastna.

4e902cbcc00de837a4520100.jpg

starodávné havajské učení Ho'oponopono. Tajná havajská technika na vytváření hojnosti, zdraví, míru...

,,omlouvám se",  

,,miluji tě",

,,prosím, odpusť mi",

,,děkuji ti".

Všechny afirmace budou působit, až těmto slovům skutečně budete věřit, mimo metody Ho´oponopono. Je zapotřebí nepochybovat mít neochvějnou víru ve své skvělé zdraví. Pokud vědomí a podvědomí jsou v rozporu afirmace nemá účinek.

  

 

      Mnoho lidí má strach se rozhodnout:

images.jpg

- doufají, že se situace zlepší

( vytvářejí si iluze a nevidí vše jasně nebo nechtějí vidět pravdu)

- bojí se, že to nezvládnou

( strach zůstat sám, přijmou zodpovědnost sám za sebe, bojí se, že nemají na to dostatek síly, že tu tíhu bolesti neunesou)

- vzali si na sebe mnoho zodpovědnosti i za druhé a pak neví, co dříve řešit

( nedokážou si rozdělit denní povinnosti a vše nechávají na sobě, nemůžeme brát zodpovědnost za druhé, nenáleží nám to)

- nevěří, že to dopadne dobře, pokud se konečně rozhodnou

( pokud vnitřně cítíte se delší dobu zle, tak je to jasný signál, že je čas pro změnu a pro vhodný čas se konečně rozhodnout a nezůstávat v tom, v čem se necítíme dobře, odrazí se nám to pak v psychickém stavu a ve zdraví)

- nenaslouchají své intuici, která jim dávno ukázala, kterou cestou se dát

(mnohokrát lidé dostávají signály - vnitřní hlas, kterému nenaslouchají, neboť strach - ego do nich křičí - neposlouchej to, tohle nedělej a pak se diví, že se rozhodli špatně)

 

Láska má mnoho podob

200903101128_laska1.jpg

Láska má mnoho podob : upřímná, falešná, hraná, zkreslená, bezpodmínečná, s podmínkami, nezdravá závislost - lpění...

 

Láska k: rodičům, přátelům, sourozencům, dětem, zvířatům, k přírodě, k práci, k partnerovi, k životu.....

 

Většina partnerských vztahů prochází nezdravou láskou s podmínkami, závislostí a lpěním jeden na druhého. Nedokážou se od sebe odpoutat a  mají pocit, že jeden bez druhého nedokážou žít. Hlídají se, žárlí na sebe, ubližují si slovně i fyzicky, jsou mezi sebou neupřímní, nevěrní, není zde úcta k partnerovi. Bojují mezi sebou, kdo prosadí svou pravdu, svůj názor, kdo koho povede. To je špatně!!!

 

Bezpodmínečná láska je o dávání a přijímání. Nepředělávat si partnera k obrazu svému, ale milovat jej, jaký je, se všemi jeho klady i zápory. Každý činí změnu v sobě ze své vlastní svobodné vůle. Je zde upřímnost, nedávají si žádné podmínky, ale vzájemně se tolerují, komunikují, respektují a jeden druhého si váží. Nebojují proti sobě, nemají to zapotřebí. Věří si, mají vzájemnou úctu, jsou si oporou.

 

Mnoho lidí skočí na hezké slovíčka a má problém se vyjádřit, co skutečně od vztahu a od lásky chtějí.Jenomže hledají lásku u druhého, ale sami se rádi nemají.

 

Pokud hledáte lásku u druhého, najděte ji první v sobě.

 

Postavte se k zrcadlo a řekněte sami sobě: MILUJI TĚ, VÁŽÍM SI TĚ, VĚŘÍM TI, JSI MI OPOROU, JSI VÝJIMEČNÝ/Á, JSI DŮLEŽITÁ/Ý, JSI ÚSPĚŠNÁ/Ý, ŠŤASTNÁ/Ý. Až toto dokážete, pak k sobě přitáhnete energeticky v podobě partnera to samé, neboť stejné přitahuje stejné.

 

Co nemáte v sobě, nenajdete u partnera - nastavuje Vám pouze zrcadlo, co se ještě máte vůči sobě naučit. A to hlavně mít sám sebe rád/a. Láska k nám samotným.

 

Mnoho lidí nemá úctu k rodičům, tam je základní kámen úrazu. Nesoudit projevy lásky rodičů k nám. Dali nám svou lásku, tak jak nejlépe uměli v tom nejlepším přesvědčení, ale my sami máme v sobě najít lásku. Nikdo jiný nás to nenaučí.

 

Nemůžeme nikoho nutit, aby nás miloval: ani rodiče, ani sourozence, ani přátelé, ani děti. To, co ze sebe dáváme, se k nám vrací. Nemůžeme očekávat, že se všem zavděčíme a že lásku bude každý opětovat. Někdo to zkrátka nedokáže, neví co je to láska a zaměňují si to s falešnou, neupřímnou a hranou láskou. Proto v době, kdy je Vám nejhůř, zjistíte, kdo Vás srdečně miluje či má rád. To je čistá láska. V nouzi poznáte přátelé, rodinu a jejich skutečnou lásku k Vám.

 

Může Vás tato skutečnost ranit, když uvidíte, že láska není opětovaná, ale nesuďte je a odpusťte jim. Je to jejich svobodná volba, jejich projev lásky. Jinak to neumí, nenaučili se milovat totiž sami sebe a proto kolem sebe rozdávají negativní projevy a ubližují. Sami potřebuji najít v sobě lásku. 

 

Může se Vám stát, že někdo nebude chtít Váš projev lásky. Nikomu nic nevnucujte, vstoupí Vám do cesty člověk, který lásku rád přijme a ještě Vám ji opětuje a to je to, co každý potřebuje.

 

S láskou a úctou Iris